Zwangerschap

Van harte gefeliciteerd met de zwangerschap! Het begin van een spannend en mooi tijd is aangebroken. Zodra jullie een positieve zwangerschapstest hebt gedaan kan jullie je bij ons aanmelden via dit formulier

Eerste afspraak

Rond 8 weken zwangerschap plannen wij een intake met jullie in. Wij nemen ruim de tijd om jouw medische voorgeschiedenis in kaart te brengen, de gezondheid van je partner te bespreken en de gezondheid van jullie familie te bespreken. Daarnaast zullen we het hebben over leefstijl, denk hierbij aan voedingsadviezen, sport, roken etc.

Tijdens de zwangerschap kunnen er een aantal onderzoeken uitgevoerd worden om eventuele aangeboren afwijkingen bij jullie kindje op te sporen. Dit zijn de NIPT of combinatietest en de 20-wekenecho (SEO). Meer informatie over deze onderzoeken vinden jullie hier (https://www.pns.nl/). Tijdens het intakegesprek zullen wij hierop terugkomen, en desgewenst een uitgebreid gesprek inplannen om jullie uitgebreide informatie te geven over de onderzoeken.

Vervolgcontroles

De vervolgcontroles bestaan uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek horen we graag hoe het gaat en wat jullie bezighoudt. We zullen tips en adviezen geven bij eventuele kwaaltjes en geven informatie over het verloop van de zwangerschap. Het lichamelijk onderzoek bestaat uit het meten van je bloeddruk, het voelen aan je buik om de groei en ligging van je baby te beoordelen en er wordt geluisterd naar het hartje van je baby.

Seksualiteit

Gemeenschap tijdens de zwangerschap kan geen kwaad. De beleving van intimiteit en seksualiteit tijdens de zwangerschap wisselt per persoon en per zwangerschap. Gemeenschap kan geen miskraam of beschadiging bij jullie kindje veroorzaken.