Borstvoedingen

Borstvoeding is de beste voeding die er is voor jullie kindje. Het is een natuurlijk proces waarbij het aanbod moedermelk, wordt afgestemd op de vraag van de baby. Zodra je door hebt hoe het werkt, is het heel gemakkelijk. Je hebt dan immers altijd voeding op de juist temperatuur bij je.

In borstvoeding zitten antistoffen en goede bacteriën die helpen om infecties te bestrijden en te voorkomen dat jullie kindje ziek wordt.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert om baby’s de eerste 6 maanden uitsluitend borstvoeding te geven. Baby’s die tijdens de eerste 6 maanden uitsluitend borstvoeding krijgen, hebben minder kans op diarree en misselijkheid, verkoudheid en griep, oor- en borstinfecties en spruw. Uiteraard bepaal jij zelf hoe lang de borstvoeding geeft.

Naast alle belangrijke voedingsstoffen die in borstvoeding zitten, is het geven van borstvoeding ook goed voor de band tussen moeder en kind, heeft het kind minder kans op obesitas op latere leeftijd en is het ook een stuk goedkoper dan kunstvoeding.