Kraambed

Kraamtijd

Ook na de bevalling komen wij nog langs. De eerste 8 dagen komen wij om de dag langs om controles uit te voeren en om jullie te ondersteunen, samen met de kraamverzorgende. 

Als je tijdens de zwangerschap onder zorg bent bij de gynaecoloog of verloskundige in het ziekenhuis, ben je bij ons welkom voor de controles in de kraamtijd. Neem gerust contact met ons op!

Kraamzorg

Kraamzorg is uniek in de wereld. Behalve Nederland is er geen ander land ter wereld waar vrouwen een verzorgende krijgen die hen ondersteunt tijdens de kraamperiode. De taken van de kraamverzorgende zijn onder andere jou en je partner leren de baby te verzorgen en zij helpt jou bij de borstvoeding. Een kraamverzorgende blijft ongeveer 8 dagen na de bevalling.

Al voor de bevalling

Als je thuis bevalt, dan komt de kraamverzorgende al voor de bevalling naar je toe om je te begeleiden en ondersteunen. Ze assisteert ons bij de bevalling en is er om jou en je partner te ondersteunen. Na de bevalling verzorgt ze jou en de baby. Als je in het ziekenhuis bevalt, dan bel je de kraamzorg organisatie voor je weer naar huis gaat.

Je kunt je na de termijnecho al aanmelden bij de kraamzorg. Doe dit voor 16 weken zwangerschapsduur.