Eerste afspraak

Met een positieve zwangerschap test in de hand is waarschijnlijk een wens in vervulling gegaan. Misschien moet je nog wat wennen aan het idee. Was het een beetje onverwacht?  Er breekt hoe dan ook een bijzondere, spannende tijd aan.

Je kan nu een afspraak  maken met de verloskundige. Je hoeft hiervoor niet eerst naar de huisarts.

Dit kan je bij ons telefonisch doen, maar je mag ook zelf online een afspraak maken of het intake formulier invullen. Dit is geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Rond 8 weken zwangerschap plannen wij een intake met jullie in. Wij nemen ruim de tijd om jouw medische voorgeschiedenis in kaart te brengen, de gezondheid van je partner te bespreken en de gezondheid van jullie familie te bespreken. Daarnaast zullen we het hebben over leefstijl, denk hierbij aan voedingsadviezen, sport, roken etc.

Tijdens de zwangerschap kunnen er een aantal onderzoeken uitgevoerd worden om eventuele aangeboren afwijkingen bij jullie kindje op te sporen. Dit zijn de NIPT of combinatietest en de 20-wekenecho (SEO). Meer informatie over deze onderzoeken vinden jullie hier. Tijdens het intakegesprek zullen wij hierop terugkomen, en desgewenst een uitgebreid gesprek inplannen om jullie uitgebreide informatie te geven over de onderzoeken.