Ilse Akkerman

Ik ben Ilse Akkerman. Geboren in Zaandam, maar woon al mijn hele leven in de mooie polder “de Beemster”.

Op zes jarige leeftijd wist ik het al, het was mijn droom om verloskundige worden. Op 17 jarige leeftijd had ik mijn havo diploma op zak en was op weg om verloskundige te worden. Helaas ben ik toen niet door de selectie gekomen. Als alternatief heb ik toen de opleiding verpleegkunde gedaan. Het was toch niet helemaal mijn passie en na het behalen van mijn diploma ben eerst gaan reizen. Bij het ontdekken van de wereld kwam ik er al snel achter dat ik toch mijn droom wilde waarmaken. Bij thuiskomst heb ik mij daarom nogmaals ingeschreven voor de verloskunde academie in Amsterdam waar ik dit maal wel door de selectie ben gekomen.

In juli 2020 ben ik afgestudeerd. Het is een voorrecht om als verloskundige te mogen werken, om onderdeel te mogen zijn van deze fase in het leven van een vrouw en haar partner blijft iedere keer weer bijzonder.

De werkwijze en prettige sfeer van Wonder Factory spreekt mij enorm aan, juist omdat zij meer tijd nemen voor de zwangere en haar partner. Ook de één op één begeleiding waardoor je een goede band opbouwt vind ik erg mooi.