Wat is een caseload verloskundige?

Bij caseload verloskunde is het de bedoeling dat de zwangere en haar partner, gedurende de hele zwangerschap, tijdens de bevalling en in het kraambed, één vertrouwd gezicht zien. Deze 1-op-1 begeleiding zorgt er voor dat er een fijne band opgebouwd kan worden tussen verloskundige en koppel. Om onze 1-op-1 zorg te waarborgen, zullen alle verloskundige, een maximaal aantal uitgerekende zwangere per maand aan nemen.

De verloskundige praktijk Wonder Factory gelooft in het geven van hoogwaardige, persoonlijke en wederkerige zorg aan zwangere vrouwen en hun gezinnen. Dit wordt bereikt door middel van een caseload verloskundige, waarbij het streven is één vaste verloskundige tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd, continuïteit van zorg, en het opbouwen van een persoonlijke en wederkerige relatie.

De caseload verloskundige van Wonder Factory neemt de zorg voor een beperkte groep zwangere vrouwen en hun gezinnen op zich. Hierdoor kan zij zich volledig richten op deze specifieke groep en een persoonlijke en wederkerige relatie opbouwen met deze vrouwen en hun gezinnen. Zo kan de verloskundige de zwangere vrouw beter leren kennen, haar specifieke wensen en behoeften begrijpen en hierop inspelen.

Er zijn een aantal verschillen tussen een gewone verloskundige en een caseload verloskundige. Zo heeft een caseload verloskundige meer tijd voor een persoonlijke en wederkerige relatie met de zwangere vrouw, omdat er geen tijd verloren gaat aan het wisselen van verloskundigen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Daarnaast kan een caseload verloskundige sneller inspelen op veranderingen in de situatie, omdat er een vertrouwde omgeving is waarin de verloskundige de situatie thuis goed kent.

De continuïteit van zorg is hierbij van groot belang. De verloskundige van Wonder Factory maakt alle afspraken bij de zwangere thuis, waardoor er een vertrouwde omgeving is voor de vrouw en haar gezin. Bij ziekte of onverwachte afwezigheid is er altijd vaste back-up uit een klein team, zodat de continuïteit van zorg gewaarborgd blijft. Hierdoor kan de verloskundige de zwangere vrouw geruststellen en haar begeleiden in de zorg voor haar eigen gezondheid en die van haar kind.

De caseload verloskundige werkt net als alle eerstelijns verloskundigen samen met andere professionals, zoals gynaecologen, verpleegkundigen en kinderartsen. Dit zorgt voor een goede afstemming van zorg en een snelle afhandeling van eventuele problemen.

De verschillen tussen een gewone verloskundige en een caseload verloskundige zijn dat een caseload verloskundige zorg verleent aan een beperkte groep zwangere vrouwen en hun gezinnen, waardoor er meer tijd is voor persoonlijke aandacht en een wederkerige relatie. De voordelen van een caseload verloskundige van Wonder Factory zijn dat er continuïteit van zorg is, een vertrouwde omgeving voor de zwangere vrouw, geruststelling en begeleiding bij ziekte of onverwachte afwezigheid, en een goede afstemming van zorg met andere professionals