Extra Kraamzorg - Goed geregeld en deels vergoed

Kraamzorg is een belangrijk onderdeel van de zorg die je ontvangt tijdens je kraamtijd. Het omvat de zorg en ondersteuning die je krijgt na de bevalling, zodat jij en jullie baby een goede start kunnen maken. Kraamzorg wordt standaard vergoed vanuit de basisverzekering en is bedoeld om jullie te helpen bij de verzorging van jullie baby en het herstel na de bevalling.

Behoefte aan extra kraamzorg?

Kraamzorg omvat verschillende aspecten, zoals het bieden van ondersteuning bij de verzorging van je baby, het geven van advies en tips over borstvoeding of kunstvoeding en het bieden van emotionele steun aan jou als moeder. Mochten jullie het prettig vinden, dan kunnen jullie, naast de standaard uren, extra uren tegen een kleine vergoeding afnemen. 

Hoeveel uren kraamzorg krijg je standaard?

Standaard krijg je minimaal 24 uur kraamzorg na de bevalling. Dit is het wettelijke minimum en geldt voor alle kraamvrouwen, tenzij er sprake is van een medische indicatie. In dat geval kan het aantal uren kraamzorg worden verhoogd, afhankelijk van de behoeften en omstandigheden. Het aantal uren kraamzorg kan variëren en wordt bepaald volgens het landelijk indicatieprotocol kraamzorg.

Wat is het landelijk indicatieprotocol kraamzorg?

Het landelijk indicatieprotocol kraamzorg is een richtlijn die wordt gebruikt om het aantal uren kraamzorg te bepalen dat een kraamvrouw nodig heeft. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de medische situatie, de gezinssituatie en de behoeften van de moeder en de baby. Het protocol is opgesteld door verloskundigen, kraamzorgorganisaties en zorgverzekeraars en zorgt ervoor dat kraamzorg op een gestandaardiseerde en kwalitatief hoogwaardige manier wordt verleend.

Kortom, kraamzorg is een essentieel onderdeel van de zorg die je ontvangt tijdens je kraamtijd. Het aantal uren kraamzorg dat je standaard krijgt, kan worden verhoogd bij een medische indicatie. Daarnaast kun je extra kraamzorguren bijkopen als je hier behoefte aan hebt. Het landelijk indicatieprotocol kraamzorg zorgt ervoor dat kraamzorg op een gestandaardiseerde en kwalitatief hoogwaardige manier wordt verleend.

Hoe kun je extra kraamzorguren bijkopen?

Als je behoefte hebt aan extra kraamzorguren, kun je deze vaak bijkopen. Dit betekent dat je zelf extra uren kraamzorg kunt inkopen bovenop het aantal uren dat je standaard ontvangt. Het aantal extra uren dat je kunt bijkopen en de kosten hiervan verschillen per zorgverzekeraar.

Het is belangrijk om dit goed te bekijken en na te gaan welke mogelijkheden er zijn in jouw specifieke situatie.

Het beste kun je hiervoor contact met ons opnemen. 

Heb je na het lezen van dit bericht een vraag?

Wij beantwoorden hem graag...

Stuur ons een bericht